Kalendar dogadjaja u Beogradu, Novom Sadu : seminari, predavanja, tribine ... www.SokakEzoterije.com

Ako nešto želite objaviti potrebno je ulogovati se na kalendar (pristupi)... *OLOVKA* sa KORISNIČKIM IMENOM: *clan sokaka* ... LOZINKA: *sokakezoterije*

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

sokak ezoterije » dogadjaji » kreirani dogadjaji » PROGRAM PODRŠKE USVOJENJU – UVODNI TRENING

PROGRAM PODRŠKE USVOJENJU – UVODNI TRENING

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 PROGRAM PODRŠKE USVOJENJU – UVODNI TRENING taj Čet Nov 08, 2018 10:34 pm

clan sokaka


PROGRAM PODRŠKE USVOJENJU – UVODNI TRENING

Program je u prvom redu namenjen parovima i pojedincima koji razmišljaju o usvojenju i još nisu ušli u proceduru procene njihove podobnosti za adiptivne roditelje u centru za socijalni rad, ali je osmišljen tako da bi mogao da bude koristan i usvojiteljima i onima koji su dobili podobnost za ovu životnu ulogu ali još nisu usvojili dete.

Program podrške usvojenju usmeren je na potrebe usvojene dece i dece podobne za usvojenje podjedanko kao i na potrebe adoptivnih roditelja: njihovo uvođenje u temu usvojenju i odlučivanje o sopstvenim izborima, odnosno, kod onih koji su usvojili dete, na povećanje prilagođenosti za usvojenje i podršku u prevladavanju neke aktuelne teškoće u razvoju odnosa između usvojitelja i usvojenog deteta.

Svaki od sastanaka, grupnih susreta je tematski određena i unapred struktuirana. Vodeće teme programa su i ključne teme usvojenja: produbljivanje znanja o deci, pokretanje samoprocene i prorade osećanja u vezi sa nemogućnošću imanja biološke dece, provera zrelosti odluke i promišljanja o usvojenju, specifičnosti adoptivnog roditeljstva, izazovi roditeljstva uopšte i priprema za proces procene u centru za socijalni rad.

Program je osmišljen u skladu sa osnovnim principima dobre emocionalne nege deteta i promoviše vrednosti dobrog adoptivnog roditeljstva u skladu sa sledećim pravilima: prihvatanje deteta takvog kakvog je, odavanje priznanja osećanjima deteta, odustajanje od pokušaja zauzimanja mesta biološke majke u životu deteta, odustajanje od pretnji napuštanjem u odnosu na dete i prihvatanje ćinjenice da usvojeno dete uz podršku adoptivnih roditelja mora samo za sebe odabrati svoj životni put i srećno izaći na kraj sa ranijim nepovoljnim iskustvima bolnog odvajanja od biloških roditelja.

Program se sastoji od četiri grupna susreta zainteresovanih učesnika. Svaki susret traje tri sata ukljućujući i pauzu. Susreti se održavaju jedanput nedeljno u prostoru psihološke agencije „Arkona“, utorkom od 17h do 20h počev od 20. 11. 2018.

Program podrške vode Marija Milić, psiholog u oblasti socijalne zaštite i Maja Mandić Marković, psiholog i konstelator porodičnog rasporeda.
Za prijavu i dodatne informacije se možete obratiti na broj 063/434-296.

ARKONA agencija za psihološko savetovanje
Bulevar Vojvode Mišića 29, III sprat, stan 12, Beograd

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu