Kalendar dogadjaja u Beogradu, Novom Sadu : seminari, predavanja, tribine ... www.SokakEzoterije.com

Ako nešto želite objaviti potrebno je ulogovati se na kalendar (pristupi)... *OLOVKA* sa KORISNIČKIM IMENOM: *clan sokaka* ... LOZINKA: *sokakezoterije*

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

sokak ezoterije » dogadjaji » kreirani dogadjaji » predavanje Moc Empatije

predavanje Moc Empatije

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 predavanje Moc Empatije taj Čet Jul 27, 2017 2:20 am

Admin


Admin
Dragi prijatelji,
Srdačno Vas pozivamo predavanje:

Sandra Baksa
prof.kroatistike i južnoslavenskih filologija
Tema: Moć empatije
ulaz slobodan
1-VIII- 2017 u 18h
Narodni univerzitet Božidar Adžija
Radoslava Grujića 3 Beograd (Vračar)
kontakt tel Milena 060 52 16 006
Mada nam je saosećanje prirodno i urođeno, ipak smo danas zaboravili njegovu pravu primenu...Novo razumevanje otkloniće našu naviku da empatiju brkamo s tešenjem, sažaljenjem, savetovanjem. podučavanjem... Pravu empatiju možemo pretvoriti u čudotvorni lek koji isceljuje srce i poboljšava odnose.
Kada govorimo o empatiji na razini svakog pojedinca u današnjem svijetu, jedna od osnovnih prepreka za poboljšanje međuljudskih odnosa je to što ne slušamo jedni druge. Zaokupljeni smo svojim umom, koji neprekidno procesuira misli i osjećaje, ideje i rješenja. U razgovorima, pogotovo kad trebamo nešto međusobno riješiti, nemamo strpljenja da dočekamo svoj red da govorimo, pa tako često, umjesto razumijevanja i pomaganja toj osobi da se poveže sa sobom i svojim potrebama, nudimo svoja objašnjenja, opisujemo svoje osjećaje, iznosimo svoja iskustva, ili ih pak tješimo, savjetujemo i često namećemo svoja rješenja. No, empatija nije to. Ona se odnosi na našu PRISUTNOST za drugoga i ono što ta osoba proživljava upravo u OVOM TRENUTKU. To znači automatski da naš um treba biti „prazan“, da u njemu nisu predrasude i procjene te osobe niti onoga što ona govori. To znači dati vrijeme i prostor drugoj osobi kako bi se ona izrazila i osjetila shvaćenom (ili samima sebi ako se radi o samoempatiji). Empatija omogućuje osobi da stupi u prostor unutarnjeg mira i vedrine, u vlastiti prostor rješenja. Empatija je takođe povezivanje s božanskom energijom u drugoj osobi. To je ona ista „supstanca“ koju svi imamo u sebi. Povezivanje na taj način dovodi nas do svačijeg zadovoljstva i rješenja svakog nerazumijevanja.
[size=13]Sandra Baksa[/size]
[size=13]prof.kroatistike i južnoslavenskih filologija, živi i radi u Zagrebu. Predavanja i radionice na temu životnih vrijednosti i samorazvoja te tečajeve meditacije počela je održavati prije 16 godina. U posljednjih nekoliko godina više istražuje teme nenasilne komunikacije i osnaživanja žena. Koordinira radom Centra za duhovni razvoj Brahma Kumaris Hrvatska koji svoje tečajeve i aktivnosti ne naplaćuje.
[/size]

http://sokakezoterije.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu